קיטוריות הפכו למכשיר נפוץ ומקובל לניקוי הבית והחצר. במאמר זה נתאר את היתרונות של ניקוי בקיטור, את הסוגים השונים של קיטוריות ואת השימושים הנפוצים שלהן.

עיקרון הניקוי של קיטור

כיצד פועל קיטור? שיטות ניקוי קונבנציונליות לעתים קרובות מוגבלות למשטח עבודה. קיטור, לעומת זאת, חודר בלחץ ובחום לתוך פערים מיקרוסקופיים בין הליכלוך למשטח, ובאופן זה מרים את חלקיקי הלכלוך, אפילו כשזה ליכלוך עקשן במיוחד.

מה ניתן לנקות בקיטור?

ניתן לנקות באמצעות קיטור כמעט את כל סוגי המשטחים והחפצים ברחבי הבית והחצר: רצפה, דקים, אמבטיות וכיורים, ברזים, תנורים ועוד. גם בגדים ובדים ניתן לנקות באמצעות קיטור. שטיחים לעומת זאת אפשר רק לרענן מעט באמצעות קיטורית, אך צריך לנקות אותם בשיטות מקובלות אחרות.

היתרונות של ניקוי עם קיטוריות

עם קיטוריות אפשר לנקות כמעט כל משטח בבית בצורה יסודית - מעבר לעובדה שזהו ניקוי יסודי מאוד, זהו גם ניקוי 'נקי'. לא נשארים הפסים והסימנים האופייניים לניקוי באמצעות כימיקלים, וגם לא נשארת אבנית על המשטחים המנוקים, שכן המים הופכים לחסרי מינרלים כאשר הקיטור נוצר.

ניקוי בקיטור הוא בטוח יותר - כי הוא מתבצע ללא כימיקלים. הדבר חשוב במיוחד בבית עם ילדים, שכן הוא מקטין את חשיפתם של הילדים לחומרי הניקוי ולשאריות הנשארות מהם על המשטחים שנוקו. בנוסף לכך, קטן הסיכון שילדים קטנים יבלעו את הפקקים של מיכלי חומרי הניקוי, או את נוזלי הניקוי עצמם.

ניקוי בקיטור הוא ידידותי לסביבה - כמות המים בה נעשה שימוש קטנה בכ - 80% מבשיטות ניקוי אחרות, דבר שגם חוסך לנו כסף בחשבון המים. כיון שלא נעשה שימוש בחומרי ניקוי, הסביבה מרויחה פעמיים: גם מופחתת כמות הכימיקלים בשפכים המזהמים את הסביבה, וגם אין אריזות ומיכלים לזרוק לפח בגמר השימוש.

ניקוי בקיטור הוא מאוד חסכוני - רק ליטר אחד של מי ברז רגילים, מספיק בכדי לייצר כ- 1,700 ליטרים של קיטור! זה מספיק לכ - 20 דקות עבודה ומאפשר ניקוי של דירה קטנה. מכיוון שהחשמל משמש רק לחימום המים, צריכת האנרגיה היא נמוכה וכך גם העלות הכוללת.

הפחתה באלרגיות ואסטמה - קיטור מנקה היטב אלרגנים ואבק, ובכלל זה גם את קרדית הבית וההפרשות שהיא משאירה. בנוסף, כיון שלא נעשה שימוש בחומרי ניקוי, הסביבה הביתית הופכת לנוחה יותר בייחוד לאלו הסובלים מאלרגיות ומאסטמה.

ניקוי עם קיטור כרוך בהרבה פחות מאמץ פיזי - אין צורך לשפשף ולעבוד קשה, פשוט תן לאדים לעשות את העבודה!

סוגי קיטוריות

יש קיטוריות לשימוש תעשייתי וכאלו המתאימות לשימוש בבית. הקיטוריות נחלקות לשלושה סוגים עיקריים - קיטוריות ידניות, קיטוריות לניקוי רצפה, וקיטוריות נגררות.

  1. קיטוריות ידניות - מכשירים ניידים שאוחזים ביד ובגודל דומה לקומקום חשמלי. מתאימים לניקוי של משטחים ומקומות קטנים ובמיוחד לכיריים, אריחים, חלונות וריפודים.

  2. קיטוריות לניקוי רצפה - מכשירים ניצבים בעלי ידית ארוכה אשר בה מאוחסנים המים. משמשות לניקוי של רצפות וכן גם של פרקטים.

  3. קיטוריות נגררות - מכשירים בעלי מיכל מים פנימי גדול יחסית, ולכן אין צורך למלא אותם בתדירות גבוהה. קיטוריות אלו נגררות על גלגלים בדומה לשואב אבק. למכשירים אלו צינור גמיש ומספר סוגים של פיות (דיזות) הניתנות לחיבור בקצה הצינור. הם מתאימים למשימות ניקוי מגוונות, כגון רצפה, דקים, תנורים, אריחים ריפודים ועוד.

טיפים חשובים

  • אם נעשה בעבר שימוש בחומרי ניקוי כדי לנקות משטח כלשהו, תהיה עליו שכבה דקה של חומרי ניקוי. כדי להסירן, יש להלביש מטלית בד על פיית הקיטורית ולעבור פעם או פעמיים על המשטח. רק לאחר מכן הניקוי בקיטורית לא ישאיר פסים וסימנים.

  • את מטלית הבד של הקיטורית יש לכבס מידי פעם כדי להסיר שאריות לכלוך, ופעם בתקופה אף להחליפה בחדשה.