בעבר השימוש העיקרי במעשנת נעשה על מנת לשמר את הבשר לאורך זמן ופעולת העישון נעשתה על ידי תלייתו מעל האש. כיום, המעשנת משמשת למטרת השבחת טעמו של הבשר, פעולה אותה ניתן לעשות גם באופן עצמאי באמצעות מעשנת ביתית איכותית.

העישון בראי ההיסטוריה

עישון מהווה את אחת הטכניקות המסורתיות לשימור המזון. נכון להיום פעולת העישון נעשית על מנת לשמר ולהעצים את הטעם של הבשרים והדגים וזאת על ידי בישול במעשנת בטמפרטורה נמוכה, לאורך שלוש עד חמש שעות, ללא מגע עם מקור החום ובאמצעות העשן העדין שיוצא מהחלק התחתון של המעשנת. בשנים האחרונות יש מגמת חזרה למזון אורגני והכנת אוכל בבית ולכן אנשים רבים קונים מעשנות איכותיות למטרת עישון הבשרים והדגים בבית.

הבשרים המתאימים לעישון הם בשרים שמנים וזאת משום שבשרים אלו לא מתייבשים ומצליחים לספוג את הטעם המעושן הנהדר. חלק מנתחי הבשר המתאימים לאסאדו הם אנטריקוט, נתחי סינטה, דגי סלמון ופורל ושוק טלה. פעולת העישון יכולה להיעשות בגג, בחצר או במרפסת הבית וניתן לבחור האם מעוניינים לקנות מעשנת איכותית שפועלת בשיטת החשמל, הפחמים או באמצעות גז. היתרונות הגדולים של מעשנות גז וחשמל הם שיש להן גוף חימום שמאפשר טמפרטורה אחידה לאורך כל זמן הבישול. בנוסף, הם לא מצריכות התעסקות רבה. מעשנות פחמים לעומת זאת אמנם מצריכות תחזוקה מתמדת למטרת שמירה על הבערה ותוספת של שבבי עץ לבערה אך התוצאה משתלמת ביותר.

בוחרים מעשנת איכותית

חשוב להיות מודעים לכך שקיים היצע גדול של מעשנות ביתיות ומעשנות מקצועיות מכל מיני סוגים ובכל מיני גדלים, דגמים ומחירים. כל אלו מובילים לכך שתהליך בחירת מעשנת איכותית מחייב הכנה מקדימה הכוללת החלטה לגבי תקציב לקניית המעשנת והחלטה לגבי כמות האנשים אותה המעשנת אמורה לשרת. נקודות חשובות אותן יש לקחת בחשבון לגבי המעשנת הן שחייבת להיות לכם שליטה על פעולת המעשנת ועוצמת הבעירה בה, חשוב שהחימום בה יעשה באופן אחיד, שהיא תהיה בנויה בצורה שתאפשר ניקוז של כל השומן הניגר מהבשר מחוצה לה (וזאת על מנת למנוע בעירה של הגחלים) ושיהיו לה רשתות ומד טמפרטורה שיאפשר שליטה מהירה ונוחה יותר על פעולת העישון בה.

בעת בחירת מעשנת חשוב לוודא שקונים אותה עם תבנית אליה יתנקז כל השומן של הבשר או הדגים, שמקבלים רשת נשלפת שתאפשר סידור נוח יותר של הבשר ושיש בתא העישון שלה מד טמפרטורה שיאפשר לכם לדעת מהי הטמפרטורה בתא העישון בכל שלב ושלב של הבישול וזאת על מנת להבטיח את התוצאה המושלמת. בנוסף, חשוב לוודא שקונים מעשנת בה האוויר החם והעשן מנותבים לכל מיני כיוונים, דבר שיבטיח שכל נתחי הבשר יתבשלו באותה רמת חום ועשן, ויקבלו את אותה כמות עשן. שיש בה מגש איוורור לפחמים, דבר שיבטיח בעירה רציפה ושיש בה מגוף המאפשר שליטה ובקרה על כמות העשן והחום.