מעשנת פחמים מול מנגל פחמים - מה ההבדל - הידרוסיסטמס
     ברוכים הבאים צור חשבון או התחבר              

                  
       סל הקניות (0)     מפה      חיפוש באתר     צור קשר
    צוות הידרו-סיסטמס ישמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה:  
   03-9073835  
 
 
  חיפוש באתר


התחברות לחברים



ההבדל בין מעשנת למנגל פחמים

Back
דף הבית >> מאמרים >> ההבדל בין מעשנת למנגל פחמים
בעבר השתמשו במעשנת על מנת לשמר את אורך חייו של הבשר, כיום משתמשים במעשנת על מנת להשביח את טעמו של הבשר. במאמר זה נגולל בפני הקוראים מהי מעשנת ומה ההבדל בין כלי זה לבין מנגל פחמים.
 

מעשנת ומנגל פחמים – נעים להכיר

מעשנת פחמים משמשת לעישון של בשרים ודגים וזאת על מנת לזכות בטעם משובח יותר. המעשנת היא מיכל ארוך הנחלק לתאים. התא העליון משמש לפעולת העישון ואילו התא התחתון משמש לבעירה. העשן ואותו אוויר חם שעולים מהתא התחתון אל העליון הם אלו שמבשלים את הבשר ומעניקים לו את אותו טעם מעושן ומעודן. אם בעבר פעולת העישון נעשתה אך ורק במסעדות ובחברות מזון, כיום כל אחד יכול לבחור לקנות מעשנת פחמים ביתית וליהנות מביצוע פעולה זו בסביבה הביתית. גריל פחמים המכונה פעמים רבות 'מנגל פחמים' שונה בפעולתו ממעשנת. המטרה העיקרית של המנגל היא לצלות את הבשר ואילו המטרה של המעשנת היא לחדד את טעמו המשובח של הבשר על ידי פעולת עישון.
 

מצאו את ההבדלים – מעשנת או גריל?

מעשנת מכונה ברביקיו בשפה הלועזית ואילו מנגל מכונה גריל פחמים. למרות שעל פניו נראה שמדובר על פעולה שמובילה לאותה תוצאה, אין זה כך, שכן אלו הן שתי שיטות בישול שונות לחלוטין. מנגל פחמים משמש לצלייה ישירה על האש לזמן קצר וזאת לעומת מעשנת פחמים שבה תהליך העישון נעשה בטמפרטורות נמוכות ולאורך זמן. בנוסף, חשוב לדעת שצליית בשרים במנגל היא צלייה בטמפרטורה גבוהה מאוד (יותר ממאה ושישים מעלות) והיא זו שאידיאלית לכל אדם שאוהב נתחי בשר פריכים ובניחוח של חורש. נתחי הבשר האידיאליים לגריל הם המבורגרים, נקניקיות וסטייקים. ברביקיו (מעשנת) לעומת זאת מחייב בישול איטי בטמפרטורות נמוכות. העישון של הבשרים יכול להימשך 2-16 שעות ויש כאלו שמשתמשים במעשנת לבישול של 18 שעות. עיקר הבישול נעשה על ידי החום והעשן של החלק התחתון של מיכל המעשנת וסוג הבשרים המתאימים למעשנת שונים לחלוטין מאלו המתאימים למנגל פחמים.  
 
לסיכום, באם אתם נמנים על אותם אנשים שמעוניינים בצלייה מהירה של נקניקיות והמבורגרים באש הפתוחה, מנגל פחמים הוא זה שמתאים לכם. אם אתם משתייכים אל אותה קבוצת אנשים  שמעוניינים לבשל נתחי דג וחלקים שונים של בשר, כמו למשל אנטריקוט, אסאדו, שייטל וצלעות ויש לכם סבלנות לבישול ארוך שיוביל לטעם מעושן ומשובח, מעשנת ביתית מקצועית היא זו שמתאימה לכם. נכון להיום יש היצע גדול של מעשנות מקצועיות עם תלייה ובלי תלייה בשיטת הגז או הפחמים וכל אחד יכול לבחור את אותה מעשנת פחמים המתאימה לתקציבו ולדרישותיו השונות.
לייבסיטי - בניית אתרים